Krachtige teams en organisaties

Iedereen aan het roer!

11 juni 2020

Blog

Zelf je ontwikkeldoelen en groeipad bepalen werkt erg motiverend. Veel meer dan als een leidinggevende oplegt waar de medewerker ‘aan moet werken’. Hoe sterker de cultuur van zelfregie en zelfontwikkeling, hoe wendbaarder de organisatie. Maar deze zuivere vorm van ‘agility’ is niet gelijk haalbaar. Door mensen en teams verantwoordelijkheid te geven en in hun kracht te zetten, helpen wij organisaties een flinke stap in die richting te zetten. 

 

We komen ze in alle soorten en maten tegen: familiebedrijven met groot vakmanschap en een hiërarchisch leiderschapsmodel, jonge bedrijven met zelfstandige Scrum-teams die zelf hun doelen bepalen en alles ertussen. In de transitietrajecten die wij begeleiden gaat het er in alle gevallen om de effectiviteit en wendbaarheid van de organisatie te verbeteren. Dit doen we met name door het eigenaarschap diep in de organisatie te brengen en te borgen. Medewerkers en teams leren zelfstandig beslissingen te nemen, waardoor ze de klantvraag beter beantwoorden, sneller inspelen op veranderingen en zichzelf continu verbeteren. Het zal u niet verbazen dat het werkplezier en de betrokkenheid enorm toenemen en financiële en andere organisatiedoelen worden gehaald.

 

Groei in eigen hand
Deze zelfregie heeft niet alleen betrekking op de invulling van het werk. Het betekent ook dat medewerkers hun persoonlijke en professionele ontwikkeling in eigen hand nemen. Waarin wil je groeien en welke stappen ga je hiervoor zetten? Als je dit zelf bepaalt, is er een veel positiever vertrekpunt en is de motivatie om te groeien groot. Niet verwonderlijk dat de groeicurve dan uiterst stijl is. Deze groeiruimte is het grootst in een ‘agile’ organisatie – een flexibele, lerende organisatie waarin medewerkers en teams zelf verantwoordelijk zijn en waarin onderling open wordt gecommuniceerd.

 

Maar geen lerende organisatie zonder een feedbackcultuur. Want hoe weet je waarin je kunt groeien als je geen ervaringen uitwisselt met je omgeving – collega’s, leidinggevende en externe relaties? Als je jezelf niet kent, hoe weet je dan waarin je wilt groeien? Door feedback te vragen en te krijgen neemt de zelfkennis van medewerkers toe en zijn zij in staat de juiste regie over de eigen ontwikkeling te nemen. 

 

Spiegelapp: instrument in een ontwikkel- en feedbackcultuur
Onze Spiegelapp is een feedbackinstrument dat uitstekend voor persoonlijke en professionele groei kan worden ingezet. In deze interactieve leeromgeving vragen medewerkers op eigen gekozen momenten feedback op specifieke competenties, horend bij zijn of haar functieprofiel. Ook stellen ze vragen die ze zelf hebben bedacht. De medewerker kiest zelf de feedbackgevers: collega’s en externe relaties. Na het bekijken van de persoonlijke videoboodschap, waarin de medewerker uitlegt wat hij of zij graag wil ontwikkelen en waarom, zijn zij extra bereid om hun mening (feedback) en tips (feedforward) te geven. Op een uitnodiging dus reagerend. Voelt heel anders toch? Feedback-feedforward, die in zo’n positieve en veilige omgeving wordt gegeven, is pas echt een cadeautje.

 

In deze positieve setting is het leereffect vele malen groter dan als uitsluitend de leidinggevende terugkoppeling geeft tijdens de vaste afspraken van de performance management-cyclus. Bovendien zorgt de Spiegelapp voor focus: de feedbackvrager vraagt feedback op competenties, specifieke vragen en concreet gedrag. Dat maakt dat de feedback en tips direct in de praktijk toepasbaar zijn. En dankzij de doelenmodulen in de Spiegelapp – met persoonlijke groeiambities, afdelings- en organisatiedoelen – hebben de medewerkers steeds de stippen op de horizon paraat om op koers te blijven. Real-time kunnen zij een rapport opvragen waarin de resultaten steeds zijn geanalyseerd en grafisch worden weergegeven!

 

Zelfregie, feedback-feedforward en zelfkennis dragen bij aan een inspirerende groeicultuur, passend bij een wendbare, ontwikkelende organisatie. 

 

Samen leren
Een mooi voorbeeld: bij een grote gemeente hebben we de Spiegelapp geïntroduceerd in een groep programma- en projectmanagers. De leidinggevende wil deze groep versterken door een leercultuur te ontwikkelen met een grote mate van zelfregie. Het vragen om en geven van feedback via de Spiegelapp heeft een motiverende groei van de professionals in gang gezet en de onderlinge communicatie verbeterd. De leidinggevende koppelde naar ons terug dat hij de gesprekken vanuit performance management nu veel inhoudelijker vindt. De programma- en projectmanagers zorgen voor de voorbereiding en bepalen de inhoud van het gesprek, veel proactiever dan voorheen het geval was. De regie ligt dus meer dan ooit bij de medewerker. Dit is toepasbaar in elke organisatie, op elk niveau. Niet elke medewerker zal gelijk gespreksleider kunnen zijn, maar met wat hulp van de leidinggevende zal dit steeds beter lukken. Het verschuiven van regie en het ontwikkelen van eigenaarschap is een leertraject.

 

Dankzij de Spiegelapp zijn de programma- en projectmanagers voortdurend aan het leren. Positief is de hele groep over de vrijheid van feedback vragen en geven: dit kan namelijk op elk moment, gevraagd en ongevraagd, ook ’s avonds op de bank! Een compliment is zo bijvoorbeeld makkelijker en vaker te geven. Waardering en beloning – in welke vorm dan ook – blijven een belangrijke motivator voor iedereen. Niets menselijks is ons vreemd.

 

Naar een agile organisatie
Natuurlijk is niet elke organisatie al klaar voor een zuivere ‘agile’ vorm waarin medewerkers en teams volledig hun doelen, activiteiten en ontwikkeling bepalen. We benadrukken dat het gebruik van de Spiegelapp heel veel oplevert om eigenaarschap en zelfregie tot op de werkvloer te brengen en ook te borgen. Zonder overigens alle organisatiekaders overboord te gooien, want een manager kan nog steeds een teamcompetentie vaststellen of medewerkers een individuele competentie meegeven. Maar hoe meer keuzeruimte zij krijgen, hoe groter hun betrokkenheid en motivatie. Hoe beter hun ideeën en resultaten. Hoe groter hun verbeter- en leereffecten.

 

Coachend en dienend leiderschap, dat de organisatiedoelen als heldere kaders neerzet maar de weg ernaartoe vrijlaat, sluit hierop het beste aan en laat dit nu juist jonge gedreven mensen aantrekken!

 

Nieuwe balans
In de transities die wij begeleiden ontstaat een nieuwe balans tussen individueel eigenaarschap en de ‘opgelegde’ organisatiekaders. Voor elke organisatie is deze balans anders, maar in ieder geval zetten we samen een grote stap naar een ‘agile’ organisatie: wendbaar en toekomstbestendig, waarin medewerkers aan het roer komen te staan van hun eigen ontwikkeling. Niet alleen om zelf te groeien en te bloeien, maar om hun mooie talenten nog meer te kunnen inzetten voor de wereld om hen heen.

 

Volgende blog: Big data als basis van HR-beleid en opleidingsbeleid
Het HR-werkportaal – onderdeel van de Spiegelapp – biedt geanonimiseerde data-analyse om mens en organisatie verder te ontwikkelen.

 

Meer weten over de Spiegelapp voor zelfregie en zelfontwikkeling, en de transitie naar een wendbare organisatie?

Bel Krista Beilschmidt op nummer 070-346 92 05 of 06-41 27 30 20 voor meer informatie en relevante referenties in de profit- en non-profitsector. Krista is HR-consultant, bedrijfskundige, organisatiespecialist en managing partner van H+C.

Krachtbronnen van H+C

+    Organisatiemanagement

+    Transitiemanagement

+    Talentmanagement

+    Assessment

+    Training

+    Coaching

Karakteristieken van H+C

  • +

    Organisatiemanagement

  • +

    Gedreven

  • +

    Integer

  • +

    Doortastend

  • +

    Resultaatgericht

  • +

    Enthousiast

stdClass Object ( [id] => 4 [title] => Footer [style_id] => [style_class] => [menu] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 77 [title] => Disclaimer en privacyverklaring [url] => /nl-NL/disclaimer-en-privacyverklaring [icon] => [style_id] => [style_class] => [active] => [current] => ) [1] => stdClass Object ( [id] => 92 [title] => Algemene voorwaarden [url] => https://h-c.nl/algemene-voorwaarden-nl_2.0.pdf [icon] => [style_id] => av_pdf [style_class] => [active] => [current] => ) ) [translations] => Array ( [102] => Array ( [alias_url] => assessment-3 ) [74] => Array ( [alias_url] => werken-bij-hc [menu_title] => Werken bij H+C ) [101] => Array ( [alias_url] => next-level ) [92] => Array ( [alias_url] => https://h-c.nl/algemene-voorwaarden-nl_2.0.pdf ) [77] => Array ( [alias_url] => disclaimer-en-privacyverklaring [menu_title] => Disclaimer en privacyverklaring ) [71] => Array ( [alias_url] => hc [menu_title] => H+C ) [75] => Array ( [alias_url] => contact [menu_title] => Contact ) [85] => Array ( [alias_url] => projecten [menu_title] => Nieuws ) [82] => Array ( [alias_url] => coaching [menu_title] => Coaching ) [81] => Array ( [alias_url] => training [menu_title] => Training ) [80] => Array ( [alias_url] => assessment [menu_title] => Assessment ) [79] => Array ( [alias_url] => talentmanagement [menu_title] => Talentmanagement ) [78] => Array ( [alias_url] => organisatiemanagement [menu_title] => Organisatiemanagement ) [70] => Array ( [alias_url] => krachtbronnen [menu_title] => Krachtbronnen ) [103] => Array ( [alias_url] => de-kracht-van-hc ) [69] => Array ( [alias_url] => home [menu_title] => Home ) [114] => Array ( [alias_url] => haftungsausschluss-und-datenschutzerklarung ) [115] => Array ( [alias_url] => https://h-c.nl/algemene-voorwaarden-de_2.0.pdf ) [112] => Array ( [alias_url] => formulier-7 ) [109] => Array ( [alias_url] => hr-live ) [111] => Array ( [alias_url] => interesse-in-een-vragenuur ) [108] => Array ( [alias_url] => seminar-spiegelapp ) [107] => Array ( [alias_url] => faq ) [106] => Array ( [alias_url] => assessment-2 ) [94] => Array ( [alias_url] => team ) [110] => Array ( [alias_url] => online-training ) [91] => Array ( [alias_url] => spiegelapp ) [100] => Array ( [alias_url] => formulier-6 ) [99] => Array ( [alias_url] => formulier-5 ) [98] => Array ( [alias_url] => formulier-4 ) [97] => Array ( [alias_url] => formulier-3 ) [96] => Array ( [alias_url] => formulier-2 ) [95] => Array ( [alias_url] => formulier-1 ) [76] => Array ( [alias_url] => zoeken [menu_title] => Zoeken ) [72] => Array ( [alias_url] => onze-klanten [menu_title] => Onze klanten ) [73] => Array ( [alias_url] => sterke-verhalen [menu_title] => Sterke verhalen ) [84] => Array ( [alias_url] => karakteristieken-van-hc ) [83] => Array ( [alias_url] => krachtbronnen-van-hc ) ) ) website Object ( [menu] => stdClass Object ( [id] => 85 [title] => Nieuws [url] => /nl-NL/projecten/iedereen-aan-het-roer [icon] => [style_id] => [style_class] => children-hidden [pagebanners] => Array ( [0] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 20 [cattitle] => Nieuws [title] => Krachtige teams en organisaties [intro] => krachtbronbanner [image] => /var/www/clients/client34/web77/web/beheer/upload/1/pagebanners/images/VERHAAL_HC_1.jpg [thumbnail] => ) ) ) [aliasFound] => [children] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 95 [title] => Formulier 1 [url] => /nl-NL/projecten/iedereen-aan-het-roer/formulier-1 [icon] => [style_id] => [style_class] => [active] => [current] => ) [1] => stdClass Object ( [id] => 96 [title] => Formulier 2 [url] => /nl-NL/projecten/iedereen-aan-het-roer/formulier-2 [icon] => [style_id] => [style_class] => [active] => [current] => ) [2] => stdClass Object ( [id] => 97 [title] => Formulier 3 [url] => /nl-NL/projecten/iedereen-aan-het-roer/formulier-3 [icon] => [style_id] => [style_class] => [active] => [current] => ) [3] => stdClass Object ( [id] => 98 [title] => Formulier 4 [url] => /nl-NL/projecten/iedereen-aan-het-roer/formulier-4 [icon] => [style_id] => [style_class] => [active] => [current] => ) [4] => stdClass Object ( [id] => 99 [title] => Formulier 5 [url] => /nl-NL/projecten/iedereen-aan-het-roer/formulier-5 [icon] => [style_id] => [style_class] => [active] => [current] => ) [5] => stdClass Object ( [id] => 100 [title] => Formulier 6 [url] => /nl-NL/projecten/iedereen-aan-het-roer/formulier-6 [icon] => [style_id] => [style_class] => [active] => [current] => ) [6] => stdClass Object ( [id] => 110 [title] => Online training [url] => /nl-NL/projecten/iedereen-aan-het-roer/online-training [icon] => [style_id] => [style_class] => assessments hide-dropdown [active] => [current] => ) [7] => stdClass Object ( [id] => 112 [title] => Formulier 7 [url] => /nl-NL/projecten/iedereen-aan-het-roer/formulier-7 [icon] => [style_id] => [style_class] => [active] => [current] => ) ) ) [page] => stdClass Object ( [language] => stdClass Object ( [id] => 1 [code] => nl-NL [language] => NL [icon] => /var/www/clients/client34/web77/web/beheer/upload/1/languages/icon/nl.gif [sort] => 1 ) [headTitle] => Meten is weten - H+C [metaKeywords] => Meten is weten [metaDescription] => Een transitie in een organisatie is een proces van buiten naar binnen. Welke klanten bedienen wij? [currentUrl] => /nl-NL/projecten/iedereen-aan-het-roer [navigation_id] => 1 [template_id] => 15 [id] => 98 [title] => Projecten [style_id] => [style_class] => [content] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 227 [number_of_cells] => 1 [style_id] => sterkeverhalen [style_class] => smallblock [cells] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 272 [title] => [content_type] => website_type_news_item [style_id] => [style_class] => [data] => stdClass Object ( [id] => 200 [date] => 2020-06-11 [title] => Iedereen aan het roer! [subtitle] => [text] =>

Zelf je ontwikkeldoelen en groeipad bepalen werkt erg motiverend. Veel meer dan als een leidinggevende oplegt waar de medewerker ‘aan moet werken’. Hoe sterker de cultuur van zelfregie en zelfontwikkeling, hoe wendbaarder de organisatie. Maar deze zuivere vorm van ‘agility’ is niet gelijk haalbaar. Door mensen en teams verantwoordelijkheid te geven en in hun kracht te zetten, helpen wij organisaties een flinke stap in die richting te zetten. 

 

We komen ze in alle soorten en maten tegen: familiebedrijven met groot vakmanschap en een hiërarchisch leiderschapsmodel, jonge bedrijven met zelfstandige Scrum-teams die zelf hun doelen bepalen en alles ertussen. In de transitietrajecten die wij begeleiden gaat het er in alle gevallen om de effectiviteit en wendbaarheid van de organisatie te verbeteren. Dit doen we met name door het eigenaarschap diep in de organisatie te brengen en te borgen. Medewerkers en teams leren zelfstandig beslissingen te nemen, waardoor ze de klantvraag beter beantwoorden, sneller inspelen op veranderingen en zichzelf continu verbeteren. Het zal u niet verbazen dat het werkplezier en de betrokkenheid enorm toenemen en financiële en andere organisatiedoelen worden gehaald.

 

Groei in eigen hand
Deze zelfregie heeft niet alleen betrekking op de invulling van het werk. Het betekent ook dat medewerkers hun persoonlijke en professionele ontwikkeling in eigen hand nemen. Waarin wil je groeien en welke stappen ga je hiervoor zetten? Als je dit zelf bepaalt, is er een veel positiever vertrekpunt en is de motivatie om te groeien groot. Niet verwonderlijk dat de groeicurve dan uiterst stijl is. Deze groeiruimte is het grootst in een ‘agile’ organisatie – een flexibele, lerende organisatie waarin medewerkers en teams zelf verantwoordelijk zijn en waarin onderling open wordt gecommuniceerd.

 

Maar geen lerende organisatie zonder een feedbackcultuur. Want hoe weet je waarin je kunt groeien als je geen ervaringen uitwisselt met je omgeving – collega’s, leidinggevende en externe relaties? Als je jezelf niet kent, hoe weet je dan waarin je wilt groeien? Door feedback te vragen en te krijgen neemt de zelfkennis van medewerkers toe en zijn zij in staat de juiste regie over de eigen ontwikkeling te nemen. 

 

Spiegelapp: instrument in een ontwikkel- en feedbackcultuur
Onze Spiegelapp is een feedbackinstrument dat uitstekend voor persoonlijke en professionele groei kan worden ingezet. In deze interactieve leeromgeving vragen medewerkers op eigen gekozen momenten feedback op specifieke competenties, horend bij zijn of haar functieprofiel. Ook stellen ze vragen die ze zelf hebben bedacht. De medewerker kiest zelf de feedbackgevers: collega’s en externe relaties. Na het bekijken van de persoonlijke videoboodschap, waarin de medewerker uitlegt wat hij of zij graag wil ontwikkelen en waarom, zijn zij extra bereid om hun mening (feedback) en tips (feedforward) te geven. Op een uitnodiging dus reagerend. Voelt heel anders toch? Feedback-feedforward, die in zo’n positieve en veilige omgeving wordt gegeven, is pas echt een cadeautje.

 

In deze positieve setting is het leereffect vele malen groter dan als uitsluitend de leidinggevende terugkoppeling geeft tijdens de vaste afspraken van de performance management-cyclus. Bovendien zorgt de Spiegelapp voor focus: de feedbackvrager vraagt feedback op competenties, specifieke vragen en concreet gedrag. Dat maakt dat de feedback en tips direct in de praktijk toepasbaar zijn. En dankzij de doelenmodulen in de Spiegelapp – met persoonlijke groeiambities, afdelings- en organisatiedoelen – hebben de medewerkers steeds de stippen op de horizon paraat om op koers te blijven. Real-time kunnen zij een rapport opvragen waarin de resultaten steeds zijn geanalyseerd en grafisch worden weergegeven!

 

Zelfregie, feedback-feedforward en zelfkennis dragen bij aan een inspirerende groeicultuur, passend bij een wendbare, ontwikkelende organisatie. 

 

Samen leren
Een mooi voorbeeld: bij een grote gemeente hebben we de Spiegelapp geïntroduceerd in een groep programma- en projectmanagers. De leidinggevende wil deze groep versterken door een leercultuur te ontwikkelen met een grote mate van zelfregie. Het vragen om en geven van feedback via de Spiegelapp heeft een motiverende groei van de professionals in gang gezet en de onderlinge communicatie verbeterd. De leidinggevende koppelde naar ons terug dat hij de gesprekken vanuit performance management nu veel inhoudelijker vindt. De programma- en projectmanagers zorgen voor de voorbereiding en bepalen de inhoud van het gesprek, veel proactiever dan voorheen het geval was. De regie ligt dus meer dan ooit bij de medewerker. Dit is toepasbaar in elke organisatie, op elk niveau. Niet elke medewerker zal gelijk gespreksleider kunnen zijn, maar met wat hulp van de leidinggevende zal dit steeds beter lukken. Het verschuiven van regie en het ontwikkelen van eigenaarschap is een leertraject.

 

Dankzij de Spiegelapp zijn de programma- en projectmanagers voortdurend aan het leren. Positief is de hele groep over de vrijheid van feedback vragen en geven: dit kan namelijk op elk moment, gevraagd en ongevraagd, ook ’s avonds op de bank! Een compliment is zo bijvoorbeeld makkelijker en vaker te geven. Waardering en beloning – in welke vorm dan ook – blijven een belangrijke motivator voor iedereen. Niets menselijks is ons vreemd.

 

Naar een agile organisatie
Natuurlijk is niet elke organisatie al klaar voor een zuivere ‘agile’ vorm waarin medewerkers en teams volledig hun doelen, activiteiten en ontwikkeling bepalen. We benadrukken dat het gebruik van de Spiegelapp heel veel oplevert om eigenaarschap en zelfregie tot op de werkvloer te brengen en ook te borgen. Zonder overigens alle organisatiekaders overboord te gooien, want een manager kan nog steeds een teamcompetentie vaststellen of medewerkers een individuele competentie meegeven. Maar hoe meer keuzeruimte zij krijgen, hoe groter hun betrokkenheid en motivatie. Hoe beter hun ideeën en resultaten. Hoe groter hun verbeter- en leereffecten.

 

Coachend en dienend leiderschap, dat de organisatiedoelen als heldere kaders neerzet maar de weg ernaartoe vrijlaat, sluit hierop het beste aan en laat dit nu juist jonge gedreven mensen aantrekken!

 

Nieuwe balans
In de transities die wij begeleiden ontstaat een nieuwe balans tussen individueel eigenaarschap en de ‘opgelegde’ organisatiekaders. Voor elke organisatie is deze balans anders, maar in ieder geval zetten we samen een grote stap naar een ‘agile’ organisatie: wendbaar en toekomstbestendig, waarin medewerkers aan het roer komen te staan van hun eigen ontwikkeling. Niet alleen om zelf te groeien en te bloeien, maar om hun mooie talenten nog meer te kunnen inzetten voor de wereld om hen heen.

 

Volgende blog: Big data als basis van HR-beleid en opleidingsbeleid
Het HR-werkportaal – onderdeel van de Spiegelapp – biedt geanonimiseerde data-analyse om mens en organisatie verder te ontwikkelen.

 

Meer weten over de Spiegelapp voor zelfregie en zelfontwikkeling, en de transitie naar een wendbare organisatie?

Bel Krista Beilschmidt op nummer 070-346 92 05 of 06-41 27 30 20 voor meer informatie en relevante referenties in de profit- en non-profitsector. Krista is HR-consultant, bedrijfskundige, organisatiespecialist en managing partner van H+C.

[link] => [url] => /nl-NL/projecten/iedereen-aan-het-roer/ [image] => /var/www/clients/client34/web77/web/beheer/upload/1/list/images/20200611_H_C_Spiegelapp_en_zelfregie_afbeelding_roer.jpg [type] => Blog [head_title] => [meta_keywords] => [meta_description] => [images] => Array ( ) ) ) ) ) ) [headImage] => /var/www/clients/client34/web77/web/beheer/upload/1/list/images/20200611_H_C_Spiegelapp_en_zelfregie_afbeelding_roer.jpg ) [template] => stdClass Object ( [id] => 15 [title] => Projects [file] => templates/1/projects.php [root] => /templates/1 [path] => /var/www/clients/client34/web77/web/templates/1 [settings] => ) [website] => stdClass Object ( [id] => 1 [title] => Hauptmeijer & Clotscher [url] => https://h-c.nl/ [base] => /nl-NL/ [default_language] => nl-NL [analytics] => UA-113364692-1 [style_id] => [style_class] => [logo] => [slogan] => /var/www/clients/client34/web77/web/beheer/upload/1/websites/screenshot//var/www/clients/client34/web77/web/beheer/upload/1/websites/screenshot/slogan_purple.svg [headTitle] => H+C [metaKeywords] => Hauptmeijer & Clotscher, maatwerk, organisatiemanagement, transitiemanagement, talentmanagement, assessment, training, coaching [metaDescription] => Maatwerk met organisatiemanagement, transitiemanagement, talentmanagement, assessment, training en coaching ) [languages] => Array ( [nl-NL] => Array ( [id] => 1 [code] => nl-NL [language] => NL [icon] => /var/www/clients/client34/web77/web/beheer/upload/1/languages/icon/nl.gif [sort] => 1 ) [en-US] => Array ( [id] => 4 [code] => en-US [language] => EN [icon] => /var/www/clients/client34/web77/web/beheer/upload/1/languages/icon/en.gif [sort] => 2 ) [de-DE] => Array ( [id] => 5 [code] => de-DE [language] => DE [icon] => /var/www/clients/client34/web77/web/beheer/upload/1/languages/icon/de.png [sort] => 3 ) ) [microtime] => 1732182811,4355 [db] => mysqli Object ( [affected_rows] => -1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: b5c5906d452ec590732a93b051f3827e02749b83 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 6 [host_info] => Localhost via UNIX socket [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.5-10.0.38-MariaDB-0ubuntu0.16.04.1 [server_version] => 50505 [stat] => Uptime: 1839164 Threads: 12 Questions: 217045328 Slow queries: 113 Opens: 15492067 Flush tables: 1 Open tables: 400 Queries per second avg: 118.013 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 1370379 [warning_count] => 0 ) [user] => stdClass Object ( [preferedLanguage] => ) [events] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [title] => HR Live online: hét online kennis- en netwerkevent voor HR. [alias] => seminar-spiegelapp [date] => 2021-01-21 09:00:00 ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [title] => HR Live: hét online kennis- en netwerkevent voor HR in de Fokker Terminal [alias] => hr-live [date] => 2021-05-20 00:00:00 ) [2] => stdClass Object ( [id] => 3 [title] => Spiegelapp Vragenuur [alias] => interesse-in-een-vragenuur [date] => 2021-01-22 13:00:00 ) ) [isnewspage] => 1 )